Belgisch Kampioenschap Buikschuiven 2016

Het “Arendonks Kampioenschap Buikschuiven” was het eerste evenement waar wij onze schouders onder gezet hebben. In slechts vier weken tijd hebben we het voor elkaar gekregen om een prachtig resultaat neer te zetten op een warme zomerdag op 18 augustus 2011. Dit ging door aan de brug Arendonk-Retie.

In enkele andere gemeentes werden reeds langer kampioenschappen buikschuiven georganiseerd, maar ons concept moest unieker en grenzelozer zijn, net datgene waar wij als vereniging voor staan. Na research te doen hoe andere kampioenschappen buikschuiven georganiseerd werden, hebben wij er onze eigen toets aan gegeven. In plaats van teams tegen elkaar te laten strijden om zo ver mogelijk op de buik te schuiven, voegden wij een bel toe aan het einde van de buikschuifbaan, waar de teamleden om ter eerste aan moeten trekken. 

Na het succes van ons eerste kampioenschap volgde in 2012 de tweede editie van dit evenement. 

In 2014 herhaalden we dit concept, maar op een andere locatie: tussen de voetbalvelden van FC Broekkant. Deze locatie liet toe dat wij konden groeien in onze randanimatie en was bovendien toegankelijker voor supporters en kijkgierige personen door een grotere auto- en fietsparkeergelegenheid. 

Dit jaar hebben we gewerkt naar een primeur, en zal het allereerste “Belgisch Kampioenschap Buikschuiven” georganiseerd worden. Dit evenement gaat door op zaterdag 11 juni 2016, opnieuw op dezelfde locatie. 

Het “Belgisch Kampioenschap Buikschuiven” moet toegankelijk zijn voor iedereen. Vanaf de leeftijd van 16 jaar kan je met een ploeg van minimum 4 personen deelnemen. Voor de bezoekers die hun buik liever niet nat maken, is er voldoende gelegenheid voorzien om een drankje en een hapje te nuttigen. Ook voor de allerkleinsten zijn er activiteiten voorzien: er staat heel de dag een springkasteel ter beschikking, en tijdens de pauzes mogen zij ook eens meemaken hoe het voelt om aan het “Belgisch Kampioenschap Buikschuiven” deel te nemen.