Wat is de Lucky Duck Race


Wij liepen al enige tijd met het idee om iets te organiseren voor een goed doel. Teljoorlekkersdag leek ons hiervoor de ultieme kans. Het enige probleem is dat we graag “uniek” blijven, maar het moet in tegenstelling tot onze andere evenementen ook winstgevend zijn om hiermee een goed doel te kunnen sponsoren. Doordat Teljoorlekkersdag in het centrum van Arendonk georganiseerd wordt, is het een unieke kans om een eendjes race te organiseren op rivier de Wamp. Zo werd in 2015 de Lucky Duck Race geboren.

Het concept is simpel. Iedereen die graag meedoet aan de race kan één of meerdere eendjes kopen aan een democratische prijs. Elk eendje krijgt een uniek nummer dat enkele dagen of de dag van de race meegedeeld wordt aan de koper. De eendjes worden allemaal tegelijkertijd in de Wamp losgelaten waarna de eendjes aan hun race beginnen. Na ongeveer 15 minuten bereiken de eerste eendjes de finish. De eend die als eerste in het opvangbakje bij de finish terecht komt, wint de race en hiermee ook de hoofdprijs.

De Lucky Duck Race was in ons 1e jaar meteen een schot in de roos met maar liefst 870 deelnemende eendjes. De opbrengsten gingen dan ook integraal naar de oprichting van de G-basketbal ploeg van Okido in Arendonk